Atletické reprezentantky bodovaly

Archiv
Verze pro tisk |

Od Terezy Pokorné ze Cvikova se čekala dvě vítězství, a to v disku a kouli. Jak napovídaly tabulky, konkurenci neměla mít ani v dalších českých reprezentantkách, ani ve Slovenkách. Ve sportu však není nic předem jisté. Často dá zabrat třeba nervozita, jak se Tereza přesvědčila týden předtím na MČR. Ale snad právě fakt, že i přes trápení se v disku dovezla dva mistrovské tituly, jí tentokrát dodal klid a jistotu, a výsledkem bylo, že se závodilo až od druhého místa. První si zajistila Tereza naprosto nekompromisně. V kouli zvítězila výkonem 13,99 m. Druhá Slovenka Kolenová poslala kouli na 12,05 m a další závodnice předvedly vyrovnanou soutěž dva a půl metru za Terezou.


Ještě lépe se Tereze dařilo tentokrát v disku. Její kilo těžké nářadí přistálo na metě 37,59 metru. Ze zbývající pětice si potom nejlépe vedla Mackovčinová ze Slovenska, druhé místo jí zajistil pokus dlouhý 31,34 m .


Těžší roli měly novoborské chodkyně Bára Havranová a Olga Půčková. Přestože obě jsou ještě mladší žákyně a jejich soupeřky jsou starší, nemají v Čechách konkurenci. Na Slovensku je však chůze úspěšnou a oblíbenou disciplínou a konkurence je zde velmi kvalitní. Nebylo proto překvapením, že vítězství patřilo i v Čechách známé Veronice Privalincové a druhé místo obsadila další Slovenka Lacinová. Bára s Olgou potvrdily své postavení v Čechách a pro A družstvo přidaly třetí a čtvrté místo, před děvčaty z B družstva. Obě však díky věku mají velkou šanci to Slovenkám v příštích letech vrátit.


I když mezistátní utkání je vrcholem sezony, několik závodů ještě děvčata čeká. Jednak by měla závodit ve středu na Brejchově memoriálu v České Lípě, který začíná v 16 hodin na stadionu u Ploučnice, a v sobotu bude Tereza startovat s děvčaty z AC Česká Lípa v semifinále MČR družstev na Kladně a Bára s Olgou mají v neděli opět v České Lípě krajský přebor své kategorie. Pokud přijdete atlety na českolipský stadion povzbudit, odmění se vám kvalitními výkony.

Nahoru