Atletický čtyřboj v hale

Archiv
Verze pro tisk |

Vypsány byly kategorie nejmladšího, mladšího a staršího žactva v chlapeckých i dívčích kategoriích a své síly si před krajskými přebory přijeli se svými soupeři poměřit i atleti AC Česká Lípa a Cvikováčku Cvikov.


Přestože vlna chřipek a dalších problémů dost zkomplikovala stavbu družstev a muselo se improvizovat, našlo se dost důvodů k radosti. Svoji suverenitu potvrdily opět mladší žákyně, které pod vedením trenéra Gustava Süssnera zcela ovládly soutěž ve své kategorii a ve složení Veronika Süssnerová, Gabriela Daníčková, Štěpánka Riutteová a Markéta Málková suverénně zvítězily. V popředí se umístila všechna českolipská děvčata, ale nejlepší byla jedna, a to Veronika Süssnerová, která nasbírala nejvíc bodů za výkony 50 m 7,66 s, skok vysoký 135 cm a medicinbal 2 kg 7,49.


Druhé místo obsadily nejmladší žákyně ve složeni Michaela Mrázková, Jana Trčová, Marie Hajdů a Michaela Rejnartová. Nejlepší nejen z českolipských, ale i absolutně ve své kategorii byla Míša Mrázková, která 50 m běžela za 8,46s, do dálky z místa skočila 170 cm a kilový medicinbal poslala do vzdálenosti 7,54 m.


Nejmladší chlapci ve složení Milan Langr, Josef Horák, Dominik Bartoš a Michal Šrytr obsadili sedmé místo, ale všichni mohou v této kategorii startovat ještě alespoň 3 roky, z tohoto hlediska byl jejich výkon velmi dobrý. Na stupně vítězů však vystoupil další tým z českolipska, a to chlapci ze Cvikova, kteří brali ve složení Dominik Pros, Martin Turták, Radek Stůj a Jiří Fanta třetí místo. Nejlépe si vedl celkově pátý Dominik Pros, výkony 50m 8,28, skok z místa 175, medicinbal 1 kg 7,34m. Třetí místo obsadili i cvikovští mladší žáci ve složení Josef Tancoš, Jiří Hanzlíček, Ladislav Synek a Patrik Tancoš. Nejlépe si vedl Josef Tancoš, celkově třetí. Výkony 50m 8,12, výška 130 cm a medicimbal 2 kg 6,13 m.


Starší žáci i žákyně z České Lípy obsadili čtvrtá místa a ze Cvikova pátá. Chlapci soutěžili ve složení: AC Č.Lípa – Martin Kantor, Michal Šenfeld, Hynek Bárta a Martin Sirota, Cvikov – Jaroslav Til, Vojtěch Focke, Václav Tima a Tomáš Němeček. Z nich nejvíce bodů nasbíral celkově 6. Martin Kantor 50 m 7,20 s, výška 150 cm a medicinbal 7,71 m.


Dívky Č.Lípa – Pavla Vaňková, Kateřina Němcová, Jana Nováková a Marie Skočovská, Cvikov – Jana Čapková, Dana Romannová, Iva Martínková a Klára Madaraszová. Z nich nejvíc bodů získala Pavla Vaňková, 50 m za 7,77, výška 125 cm a medicinbal 5,63 m.


Další akcí, která atlety čeká, je valná hromada klubu v sobotu 10. února a hned další den budou kategorie od staršího žactva po dospělé bojovat o tituly krajských přeborníků. Vzhledem k tomu, že jablonecká hala se rekonstruuje a nafukovací halu na Strahově, kde měl přebor být, sfoukla vichřice, bude se přebor konat v atletické hale v Drážďanech.

Nahoru