Dorostenci v Krupce nadělovali, Lovosicím o deset, Mostu o dvanáct

Verze pro tisk |

Nejvyšší soutěž dorostenců měla nyní setkání ve sportovní hale v Krupce u Teplic, českolipiští borci změřili síly s Lovosicemi a Mostem, tedy s týmy, které museli v případě úspěchu v této lize bezpodmínečně porazit. Kádr dorostu doplnil Milan Tichý a Radovan Vnuk, kteří jsou na střídavém hostování v juniorce Mladé Boleslavi, FBC tak bylo na tento turnaj kompletní.

FBC Česká Lípa - TJ Lovochemie Lovosice LFP 11:1 (3:1,2:0,6:0)

Do zápasu vstoupili Českolipští velmi aktivně a již po 40 s si lovosický hráč vykoledoval dvouminutový trest, který po chvilce potrestal tahem kapitán Merlíček. O tři minuty později natáhl Milan Tichý na půlce a přesnou střelou k tyči poslal FBC do dvoubrankového vedení. Postupem času začaly Lovosice čím dál více pokoušet českolipskou obranu a po taktické chybě jednoho z obránců skóroval z krosové příhry Malý. Tato branka však FBC neznervózněla a do konce třetiny po akci Vnuka zvýšil vedení opět Merlíček. Druhá třetina mohla divákům poskytnout stejný průběh hry jako v té první, čím dál více se projevovala herní vyzrálost České Lípy, která postupně navyšovala skóre, nejprve Kolář po výborné souhře celé pětky a poté premiérovou brankou Rückl, který tečoval do protipohybu střelu Tichého. 5:1. Ve třetí třetině velmi zakřiknutý soupeř z  Lovosic spíše už jen čekal, jaké bude výsledné skóre, které začalo stoupat pro FBC velmi potěšitelným způsobem. Na začátku třetiny zkompletoval hattrick Merlíček, poté Beránek po samostatné akci zvyšoval již na šestibrankový rozdíl. Minutu po sedmém zásahu přidal další Kotera, který vymetl pavučiny z lovosické branky a po další minutě ztrestal vyloučení opět Beránek. Odevzdaný soupěř se nedokázal vyvarovat dalšího oslabení, které Českolipským vyšlo na výbornou, Tichý našel Černáka, který krásnou střelou trefil desítku. Poslední brankou ukočil lovosické trápení Beránek, který během devíti minut dokázal nasázet soupeři tři branky. Konečné skóre tak bylo 11:1.
branky ČL: 3x Merlíček (3x Vnuk), 3x Beránek (Černák, Tichý) Tichý, Kolář (Kotera), Rückl (Tichý), Černák (Tichý)

FBC Česká Lípa - FBC Vipers Most 13:2 (2:1,8:1,3:0)

Po hodinové pauze nastoupilo FBC k dalšímu měření sil, tentokrát se soupeřem z Mostu, pro kterého to byl první zápas na tomto turnaji. To potvrdili hned ve dvacáté sekundě, kdy přesnou střelou z trestného úderu poslal Vipers do vedení Machovec. Česká Lípa nezazmatkovala, držela si své tempo hry, které postupem času přinášelo své ovoce, Milan Tichý nejprve po náhře Beránka prostřelil mosteckého brankáře z půlky tahem a několik sekund před koncem třetiny využil přesilovou hru po souhře s Novákem. Most se o přestávce z branky rychle otřepal a po dvou minutách odpověděl trochu náhodnou, leč krásnou střelou opět Machovec a poslal zápas do remízového stavu. Výborná kobinační hra České Lípy ovšem dávala tušit, že toto skóre nevydrží na světelné tabuli moc dlouho, a během devíti minut  Českolipští totálně rozložili soupeře osmi góly za sebou. Nejprve Beránek si pro soupeře připravil opět tříbrankový balíček, Merlíček ani Tichý nezůstali pozadu a i oni zatížili v zápase účet Mostu třemi brankami. Třetí třetina se nesla ve znamení jasného zápasu v režii České Lípy, trenér již nechal odpočívat Vnuka a Tichého, které čekal ještě v Praze večerní zápas za Mladou Boleslav. FBC hrálo klidný kombinační florbal a trpělivě čekalo na chyby Mostu, po jedné z nich kompletoval již výše zmíněný hattrick Beránek, kterého po minutě napodobil Merlíček. Poslední slovo si vzal Černák, který uklidil backhandem odražený míček po střele Beránka. Česká Lípa tak zcela jasně přehrála i druhého soupeře 13:2.
branky ČL: 3x Tichý (Beránek, Novák, Kolář), 4x Beránek (2x Tichý, Černák), 3x Merlíček (Kolář), Vnuk (Novák), Černák (Beránek), Novák (Kolář),

Hodnocení trenéra:
Předvedená hra se blížila mým představám tak ze šedesáti procent, potřebujeme ještě více zapracovat ve hře na jeden dotek. Všichni předvedli velmi dobrý výkon, opět jsme ukázali, že se nám jak v juniorech, tak i nyní v dorostu několik let daří početní situace, jak v přesilovce, kde jsme využili šet z osmi, tak hru v oslabení, kdy jsme byli stoprocentní, neinkasovali a naopak jednu branku vstřelili. V dalším kole nás doma čekájí Vary a Litvínov, právě tento dvojzápas ukáže, jak jsou naše plány v této sezoně uskutečnitelné. Netajím se tím, že bych rád s týmem atakoval postup na kvalifikaci o republiku, která se týká první trojice týmů naší jedenáctičlenné divize.
1. FbC Victoria Ústí nad Labem 6 6 0 0 18 42 12 30
2. USK Slávie Ústí nad Labem 6 5 0 1 15 48 18 30
3. FbC 98 DDM Chomutov 4 4 0 0 12 37 17 20
4. SK Bivoj Litvínov 6 3 1 2 10 28 25 3
5. FBC Česká Lípa 4 3 0 1 9 32 8 24
6. Floorball club Liberec 6 3 0 3 9 28 35 -7
7. FB Hurrican Karlovy Vary 5 1 2 2 5 19 22 -3
8. TJ Lovochemie Lovosice LFP 6 1 0 5 3 19 40 -21
9. TJ Turnov 6 0 1 5 1 13 45 -32
10. FbC Sokol Rokycany 3 0 0 3 0 4 25 -21
11. FBC Vipers Most 4 0 0 4 0 14 37 -23

Nahoru