FBC opět nezaváhalo a drží první příčku druhé ligy!

Verze pro tisk |

Českolipský A-tým mužů se v neděli vydal pro další důležité body do Plzně, kde se utkal se soupeři z Domažlic a Kadaně. Bylo jasné, že v situaci, ve které se nacházíme, si nesmíme dovolit ztrátu jediného bodu. Prvním soupeřem byla TJ Jiskra Domažlice.

FBC Česká Lípa A – TJ Jiskra Domažlice 14:2 (2:1;9:0;3:1)
Česká Lípa nastoupila do obou utkání na dvě útočné formace s jedním náhradníkem. Začátek zápasu měla větší herní převahu Česká Lípa, ale z několika šancí nedokázala vytěžit žádný gól. Až v 7. minutě během jediného střídání z levé strany od mantinelu Vnuk nejdříve trefil levou spojnici branky, načež o chvilku později ze stejné pozice mířil přesně do pravé šibenice a otevřel tak skóre. Vedení bohužel netrvalo dlouho, protože o minutu později díky nedůrazu v obraně Česká Lípa inkasovala a bylo srovnáno. Obraz hry zůstal stejný a po několika dalších nevyužitých příležitostí poslal Rozman ve 13. minutě opět náš tým do zaslouženého vedení.
Ve druhé třetině došlo k několika změnám v sestavě, Česká Lípa zjednodušila hru a již od první minuty se naplno rozjel náš „brankostroj“. Hned v první minutě vstřelil gól na 3:1 Motejzík a za minutu zvyšoval stejný hráč na 4:1. Soupeř se ani nestačil vzpamatovat a po další půl minutě Veber vstřelil další gól. Stav 5:1 přinesl na naše hokejky klid a kanonáda pokračovala dál. Během dalších dvou minut zvýšil Jeřábek na 6:1 a chvíli na to na 7:1. Od vhazování uběhlo 30 vteřin a po Veberově střele opět lovil brankář Domažlic míček ze své branky. V polovině zápasu došlo k výměně brankářů, kdy Knol přenechal své místo v brance Knapčíkovi, který tak mohl oslavit svůj návrat do naší sestavy. Veberovi předchozí gól nestačil, tak v 11. minutě po individuální akci zkompletoval hattrick. Ve stejné minutě opět Veber svým čtvrtým gólem v zápase poslal Českou Lípu do vedení 10:1 a bylo jasné, že si soupeř z Domažlic odveze debakl s dvouciferným výsledkem. Ještě před koncem druhé třetiny si Rozman výstavní střelou o břevno přesně do šibenice řekl o nominaci do rubriky „Borec na konec“ a upravil tak skóre druhé třetiny na 9:0!
Třetí třetina už se dohrávala v poklidnějším tempu s vědomím dalšího zápasu, který nás čekal. Soupeř opět zaspal začátek třetí třetiny a v 1. minutě rozvlnil síť svým prvním gólem v zápase Novotný. Stejný hráč v 11. minutě zvýšil vedení na 13:1 a ve 13. minutě dokončil v přesilové hře svůj hattrick i Jeřábek. V předposlední minutě soupeř pouze upravil skóre na konečných 14:2 pro tým České Lípy.
Branky a nahrávky CL: 4x Veber (Gembec,Vnuk), 3x Jeřábek (Veber,Gembec), 2x Motejzík (Jeřábek), 2x Novotný( Jeřábek,Motejzík), 2x Rozman(Mlejnek,Motejzík),Vnuk (Motejzík)
FBC Česká Lípa A – FBC DDM Kadaň
V tomto utkání asi málokdo očekával, že by mohl mít tak jednoznačným průběh, jako proti Domažlicím. Začátek utkání se oba soupeři oťukávali, ale více ze hry měla Česká Lípa. V 7. minutě se náš tým dostal po gólu Mlejnka do vedení a chvilku po vhazování zvýšil skóre Gembec na 2:0. V 9. minutě poslal Motejzík výborně umístěnou střelou nad zemí od poloviny hřiště Českou Lípu do vedení 3:0 a náš tým se tak mohl trochu uklidnit. Na 4:0 zvýšil ve 12. minutě Novotný a 2 vteřiny před koncem první třetiny věnoval soupeři ještě jeden gól do šatny tvrdou střelou Veber a na ukazateli svítilo po první třetině pro nás velmi příznivé skóre 5:0.
Po velmi dobrém výkonu v první třetině jsme v zavedeném tempu pokračovali a ve 3. minutě zvyšoval Tregner střelou od mantinelu na 6:0. V 5. minutě o sobě dal také poprvé vědět soupeř a snížil na 6:1. Náš tým to ovšem nerozhodilo a v 9. minutě Novotný pohotově dorazil Tregnerovu střelu do branky a opět navýšil na 7:1. Ve 12. minutě po krásné kombinaci prvního útoku vstřelil Motejzík branku po nahrávce Vebera a v poslední minutě druhé třetiny si tato dvojice zopakovala spolupráci a Motejzík upravil skóre po dvou třetinách na 9:1.
Do začátku třetí třetiny opět nastoupil do brány Knapčík. Nástup tentokrát zaspal tým České Lípy a v  1. minutě snížil kapitán Kadaně na 9:2. Tento gól však s naší psychikou nic neudělal a dále jsme si vytvářely šanci za šancí. Bohužel muška našich hráčů už nebyl tak přesná a někdy jsme místo soupeřovi branky ohrožovali spíš horolezce na stěně za brankou. Až v 8. minutě protrhl naši střeleckou smůlu Novotný a po individuální akci dokončil svůj hattrick a zaokrouhlil tak počet branek do sítě soupeře na oblíbenou „desítku“. V 10. minutě se ještě jednou ozval kapitán Kadaně a snížil na 10:3, ale to bylo od našeho soupeře vše. Góly už dávala jen Česká Lípa, kdy ve 12. minutě Jeřábek zvýšil na 11:3 a o 10 vteřin později po vhazování uzavřel Švorc skóre na konečných 12:3. Za zmínku ještě stojí individuální akce obránce Gembece, který ze soupeřových útočníků dělal „malé kluky“ a často je dováděl k zoufalství svými technickými kousky. Česká Lípa tak po výborném výkonu „přejela“ i Kadaň a připsala si tak dalších 6 bodů do tabulky.
Branky a nahrávky CL: 3x Motejzík (Gembec,2xVeber), 3x Novotný(2x Tregner), Gembec(Jeřábek), Veber (Gembec), Jeřábek (Gembec), Mlejnek (Švorc), Švorc (Tregner), Tregner (Mlejnek)

Nahoru