Setkání cestovatelů aneb Koktejl z celého světa

Verze pro tisk |

Za velkým dobrodružstvím do exotických krajů se můžete vydat spolu s legendárním Dr. Miloslavem Stinglem a dalšími cestovateli, kteří v barvách magazínu KOKTEJL navštívili a poznávali desítky zemí. Zámek Horní Libchava na Českolipsku připravil pro své návštěvníky na sobotu 15. 9. 2012 od 10.00 hodin KOKTEJL Z CELÉHO SVĚTA.

O svá poznání a zážitky se při promítání či besedách podělí také Petr Slavík, Libor Michalec či Tomáš Petr. Spisovatel Josef Formánek bude číst ze svých knih „Prsatý muž a zloděj příběhů“ a  „Mluviti pravdu“. Pro milovníky krásných fotografií a půvabných kreseb jsou připraveny vernisáže výstav Oldřicha Kiliána a Dalibora Nesnídala. Organizátoři nezapomněli ani na dětské návštěvníky. Především jim jsou určeny tvůrčí dílny s indiánskou tématikou či různé hry a soutěže a také dopolední pohádka Divadla Kamenice „Gulliverovy cesty“. Pro dospělé návštěvníky pak Divadlo Kamenice zahraje v podvečer „Robinsona Crusoe“. Jak vidíte, čeká nás pestrý program, takže neváhejte a přijeďte ochutnat vůni dálek. Nemusíte jezdit do světa, přijeďte do Libchavy!

PROGRAM

 

DOPOLEDNÍ PROGRAM

10 hod GULLIVEROVY CESTY, Divadlo Kamenice, pohádka pro děti (II.podium) veršovaná groteskní forma první a druhé  Gulliverovy výpravy

10-12 hod „20 LET MAGAZÍNU KOKTEJL“. Beseda s cestovateli. Setkání cestovatelů, fotografů a reportérů magazínu Koktejl. Vzpomínky, zážitky, živá beseda. (Zámek)

11:30 hod Josef Formánek, Autorské čtení z knihy „Prsatý muž a zloděj příběhů“, podbarvené diapozitivy z ostrova Siberut (cca 25 min), promítání filmového dokumentu o cestě autora k mentawaiským šamanům. Na závěr rád odpoví na vaše otázky a podepíše knihy. (JOSEF FORMÁNEK – spisovatel a spoluzakladatel magazínu Koktejl. Jeho prvotina: Prsatý muž a zloděj příběhů se stala nejúspěšnějším debutem posledních 15 let a v celonárodní anketě „Kniha mého srdce“ byla nominována mezi 100 nejoblíbenějších knih světa očima českých čtenářů.)

12 hod, indický chrámový tanec Kripa Devi (Ogoh Ogoh)

12:30 hod, Tomáš Beránek (Namasté Nepál), Promítání  "Himálaj - domov sněhu" - země: Indie, Nepál, Tibet. Křížem krážem nejvyšším pohořím naší planety, o krásné vysokohorské přírodě, o obyvatelích, kteří zde žijí navzdory těžkým přírodním podmínkám, o jejich zvycích, kultuře i náboženství i o pomoci nejchudším z nich v oblasti Nepálu. (Ogoh Ogoh)

 

Doprovodný program:

Tvůrčí dílny s indiánskou tématikou

Veřejné Akvárium Petr Jasanský- simulované souboje Bojovnice Pestré, (nádherné rybky z jihovýchodní Asie)

Prohlídky zámku

Workshopy, stanoviště a hry pro děti (výroba lapačů snů, indiánské zdobení, výroba náramků, textilní dílnička)

Jarmark (Fair trade, řemeslné a umělecké výrobky, vykuřovadla, výrobky z Nepálu a Tibetu)

Etnoshop

 

ODPOLEDNÍ PROGRAM

13 hod VERNISÁŽ VÝSTAVY kreseb Dalibora Nesnídala, originály ilustrací pro Magazín Koktejl (Zámek)

14-18 hod PŘEDNÁŠKY Z CEST v Ogoh Ogoh baru

přednášky,  promítání, zážitky, vzpomínky

JUDr.,  PhDr.  MILOSLAV STINGL- Přednáška s besedou „Dobrodružství na všech rovnoběžkách“.  

Živoucí LEGENDA na zámku!

cestovatel, etnolog, spisovatel, publicista. Navštívil 151 zemí na všech kontinentech. Jeho hlavní zájem patří obyvatelům navštívených zemí, hlavně Indiánům,  Mayům, Polynésanům, australským Aborigenům, Inuitům (Eskymákům) atd. M. Stingl dokáže komunikovat  17 jazyky, vydal 41 knih.

Libor Michalec- Autorské čtení z knihy „Milostný dopis pozůstalým“ (Libor Michalec, procestoval asi 40 zemí světa, napsal dosud čtyři knihy a stovky cestopisných reportáží. V současné době šéfredaktor ve společnosti Ohřemedia. Příležitostný cínař, řezbář, tesař, zedník, bonsaista a cyklista.)

Tomáš Petr- Promítání diapozitivů Etiopie –Keňa. (Tomáš Petr- fotograf zaměřený na reportáže)

Petr Slavík- fotograf přírody.

 

18 hod ROBINSON CRUSOE, DIVADLO KAMENICE , bláznivá úprava Robinsonových dobrodružství,(II.podium),

18 hod Josef Formánek, Autorské čtení s loutkami z knihy „Mluviti pravdu“ (Zámek)

20 hod „Poklady Indie, Nepálu a Tibetu“

Vernisáž výstavy fotografií Oldřicha Kiliána (současného majitele zámku), Sdružení Namasté Nepál, Indický chrámový tanec Kripa Devi.

21 hod PAVEL FAJT, šamanské bubny, DRUM TREK (moravský avantgardní hudebník, bubenický mág)

 

VSTUPNÉ:

Dospělí 100 Kč

Studenti a důchodci 50 Kč

Děti do 10 let zdarma

STANOVÁNÍ V AREÁLU ZDARMA

 

16.9.2012 „KOKTEJL TREK“, Pouť nebo cykloputování krajinou Českolipska s „Koktejláky“. Pouze pro návštěvníky setkání cestovatelů, start v 10 hod na zámku.

Setkání cestovatelů aneb Koktejl z celého světa
Nahoru