Tančírna, filmy, divadlo a besedy pro náhradní rodičovství

Verze pro tisk |

Pro zájemce o náhradní rodičovství i pro širokou veřejnost proběhne tento pátek v KD Crystal Den pro náhradní rodičovství. Pod jednou střechou se uskuteční filmové projekce, swingový taneční večer, dětský program či besedy pro širokou i odbornou veřejnost.

Celý den začne v dopoledních hodinách nejen pro studenty škol projekcí snímku Alice Nellis Adopce: Konkurz na rodiče.

V průběhu dne budou pořádány besedy a diskuze nejen na téma náhradního rodičovství. Ve foyer kulturního domu budou připraveny informační stánky k támatu i obecně k sociálním službám Farní charity Česká Lípa. 

Pro děti budou v odpoledních hodinách připraveny výtvarné workshopy a divadelní představení.

Kino Crystal nabídne další filmový příspěvek k tématu náhradního rodičovství, francouzský film bratří Dardennů Kluk na kole, který získal na prestižním festivalu v Cannes nejvyšší ocenění.

Celý den bude zakončen v prostorách Restaurace Wildcook, kde se odehraje pro širokou veřejnost taneční večer, tzv. swingová Tančírna, kterou mnozí znají z letních měsíců z prostoru altánu v městském parku, kde ji pořádal kulturní spolek Progres. Ten se stal partnerem i této podoby akce.

K tanci a poslechu zahraje českolipský Big Band CL pod vedením Josefa Pelze, lekce tance bude mít na starosti Tereza Prucková (Bufková), českolipská tanečnice známá z televizních obrazovek, která se stala zároveň mediální tváří Týdne náhradního rodičovství a kampaně Libereckého kraje Mít domov a rodinu (Samozřejmost nebo vzácnost?), k jejíž podpoře se mimojiné celý den pod hlavičkou Centra pro pěstounské rodiny a Farní charity Česká Lípa uskuteční.

Vstupné na všechny akce během dne je nulové.  

Nahoru