Manušice míří na Mistrovství Evropy

Archiv
Verze pro tisk |

Za účasti více než 200 reprezentantů z 12 zemí světa se o nominaci ucházeli i vybraní střelci ze Střediska vrcholového sportu a Sportovního klubu Manušice. V těžké konkurenci špičkových střelců Evropy a světa se Manušickým velmi dařilo a patří mezi žhavé kandidáty na účast na ME.


Nejlepší výkon podala a největší šance na účast na ME má teprve čtrnáctiletá Aneta Brabcová, která v této sezoně podává přesvědčivé výkony a pravidelně se umisťuje na předních místech kvalifikačních závodů. I tentokrát prokázala, že patří k české špičce, a výkonem 394 bodů v disciplíně vzduchová puška 40 ran a s finálovou položkou 100,2 bodu obsadila skvělé 7. místo, tři body za vítěznou polkou Magdalenou Wesolowskou. Její úspěch pak podtrhla Klára Bartošová, která překonala svůj osobním rekord a nástřelem 393 bodů a finálem 98,3 obsadila vynikající 8. místo.


„Je nutné podotknout, že obě dorostenky musely závodit ve starší kategorii juniorek. Na světových a evropských závodech se dorostenecká kategorie nevypisuje, o to je jejich umístění cennější,“ upřesňuje Stanislav Stupka, hlavní trenér Střediska vrcholového sportu Manušice.


Posledním zástupcem manušického klubu byl dorostenec Aleš Janeček, který se v juniorské kategorii s nástřelem 588 bodů probojoval do osmičlenného finále. Zde se mu však příliš nedařilo a po těžkém závěrečném boji obsadil 8. místo.


„Pro Aleše je toto umístění velký úspěch, v základním závodě si dokázal poradit s více než čtyřiceti silnými soupeři a do finále postupoval jako nejlepší z české výpravy, zároveň si společně s Anetou Brabcovou vybojovali účast na MZ v Mnichově, kde se již může rozhodnout o účasti na ME,“ komentuje Stanislav Stupka.


Sportovní střelci z Manušic mají v této sezoně vynikající výsledky, pravidelně se si přiváží některý z cenných kovů a v současnosti se drží na první příčce pomyslného žebříčku amatérských týmů. Pod vedením zkušených trenérů se zde připravuje řada talentovaných mladých sportovců.

Nahoru