Policista zachránil život mladému muži

Archiv
Verze pro tisk |

Krátce nato se spojení přerušilo. Do místa uvedeného bydliště tedy okamžitě vyjela policejní hlídka, aby telefonát prověřila. V dané situaci nebyl  zřejmý ani způsob, jakým si sebevrah chce ublížit. Policisté na označené adrese zastihli dva jeho rodinné příslušníky, kteří o podivném telefonátu neměli nejmenší tušení.


Po upozornění policistů však 23letého mladíka skutečně příbuzní nalezli v jeho pokoji ve zuboženém stavu. Na místě zasahující 29letý podpraporčík pořádkové služby společně s nimi objevil muže již ležícího v posteli s nebezpečně krvácející ranou v hrudníku. Sebevrah si totiž zasadil ránu v těsné blízkosti srdce kuchyňským nožem o přibližné délce čepele 20 cm, nůž si potom bezprostředně sám z rány vytáhl, čímž si přivodil velmi intenzivní krvácení.

Policista okamžitě přivolal rychlou záchrannou službu a do jejího příjezdu mírnil krvácení zatlačením rány. Důležité bylo, aby se značně oslabeným mužem stále udržoval komunikaci a nedovolil mu ztratit kontakt s okolím. Přivolaní zdravotníci zraněného převzali z rukou policisty a po nezbytné stabilizaci základních životních funkcí ho převezli do nemocnice, kde se pacient podrobil několikahodinové operaci.

Podle posledních zpráv by měl být v současné době již mimo nebezpečí ohrožení života. Policisté ani nejbližší rodinní příslušníci mladého muže dosud neznají pohnutky, které ho vedly k tak zoufalému činu. Podle výpovědi rodiny se jedná o bezproblémového člověka, který svým chováním nikdy nic podobného svému okolí nesignalizoval.

K události došlo v okrese Česká Lípa, s ohledem na její citlivost není vhodné ani nezbytné uvádět jakékoliv bližší informace přibližující místo případu či totožnost zúčastněných osob.

Nahoru