Zlatá Tereza

Archiv
Verze pro tisk |

Náskok Terezy je takový, že jediný, kdo ji mohl porazit, byla vlastní nervozita. Ta se také v první disciplíně, kterou byl disk, vydatně snažila.


Tereza si sice prvním pokusem zajistila postup do finále, ale do čela se dostala až třetím pokusem, kdy poslala disk do vzdálenosti 32,56 m a již před sebe své soupeřky nepustila.


V neděli potom nastoupila ve vrhu koulí. Výkon 13,79 je pro Terezu spíše průměrný, ale pro soupeřky zcela nedostižný, a tak se Tereza vrací nejen se dvěma medailemi, ale i s nominací do družstva ČR pro mezistátní utkání Česko – Slovensko, které se koná již tuto neděli v Nových Zámcích.


Stejně jako v hale, byl závod na 3000 m chůze i v Karlových Varech zcela v režii děvčat z Jiskry Nový Bor. Zlatou medaili opět vybojovala Bára Havranová časem 17:46,15 min a stříbro si odvezla Olga Půčková za čas 18:06,91 min. Obě jsou ještě mladší žákyně, a tak svoji medailovou sbírku mohou v příštích letech výrazně rozšířit.


V kategorii žáků přidal na stejné trati pěkné šesté místo Jan Košták časem 17:23,46, a tak trenérská dvojice Choděra – Půček mohla být zcela spokojená. Obě děvčata navíc také obléknou reprezentační dres, a budou, stejně jako Tereza Pokorná, bojovat 17. září o body v utkání se Slovenskem.


Kvalitní práce s mládeží v Jablonném v Podještědí se projevila velkým počtem závodníků, kteří splnili náročné limity pro start na Mistrovství ČR. Medaile se sice trenér Petr Kopřiva na tomto mistrovství nedočkal, ale páté místo Jana Faltýnka v disku výkonem 41.29 cm, stejné umístění Veroniky Štěpánkové za 3,00 m ve skoku o tyči, výkony teprve třináctileté Stáni Kopřivové, která postoupila z rozběhů na 60 m a ještě přidala 15. místo v tyči, a mnohé další pěkné výkony jsou příslibem pro další sezony.

Nahoru